Hackathon #1

10 mars 2018, kl 10 - 19 // Viktoriahuset, Göteborg

Välkommen till Göteborgs nya mötesplats för civic tech-communitiet! Det första hackathonet blir en heldag med spännande projekt, mat, fika och skönt häng.

Kom ihåg: 24 februari är senaste anmälningsdatum för deltagare!

De grundläggande riktlinjerna för projekt är att:

  1. Projektet ska främja ökat deltagande i sociala rörelser, föreningsliv, politiska processer eller samhället i stort med hjälp av ny teknik.
  2. Projektresultatet ska göras tillgängligt för alla.

Inför eventet kommer det också hållas en programmeringskurs för nybörjare, mer info om detta kommer snart!

Vi ses!

Projekt

Hyresrättskollen

En hemsida som Allt åt alla Göteborg byggt för att besökare ska kunna jämföra hyresnivåer på olika platser samt för att synliggöra hyreskonflikter.

HBTQ-kartan

En interaktiv karta där en som HBTQ-person eller allierad kan recensera platser baserat på dess tillgänglighet för HBTQ-personer.

DinRiksdag

Skapa en plattform där medborgare kan debattera om Riksdagens aktivitet, prata med deras ledamöten och vara ett stöd i skrivandet av motioner

Getaborg

Let's start designing an open-source sharing/gifting platform to be first implemented in Gothenburg!

Foodsaving platform

Karrot är en användarvänlig open source-plattform för att samordna insamling av mat som annars skulle kastas, för att dela ut den gratis.

Vill du vara med?

Det här är ett första utkast till ett samarbete och gemensamma event. Kontakta gärna oss om din organisation vill vara med, eller om du har idéer och förslag.

Ett initiativ från

I samarbete med